Generálkivitelezés

Kapcsolat

Régen „főkivitelezőnek” hívták azt a személyt, vagy vállalkozót, aki összekötötte a megrendelőt és a kivitelezőket, mindenért vállalta a felelősséget és kézben tartotta az ügyeket.

Mivel lényegében ennek a munkának köszönhetően jön létre ma is egy épület, hiszen így „generálódik” a végeredmény, ezért ma már generálkivitelezőnek hívjuk ezt a pozíciót. Mi ebben vagyunk igazán profik, így ha házépítésre adod a fejed, szakképzett csapatunk mindenben a segítségedre lehet.

Egy házat felépíteni nem kis feladat. Generálkivitelezőként azonban a megrajzolt tervek alapján végrehajtjuk és lebonyolítjuk az építkezést, gyakorlatilag kulcsrakész állapotban adjuk át az épületet és rengeteg feladattól, gondtól és bajtól kíméljük meg a tulajdonost. Teljes körűen végezzük el a munkát, amibe sokszor még a tervrajzok elkészítése – de minimum véleményezése – is beletartozik. Minden fázist koordinálunk a kezdetektől egészen a beköltözésig. A kivitelezést nagyrészt saját embereink végzik, illetve a többi közreműködő szakkivitelező alvállalkozóként segíti munkánkat.

Ki mire esküszik…

Sokan választják az újépítésű, kulcsrakész otthont, ahová szinte csak be kell költözni és a generálkivitelező minden bosszúságot elintéz. Mások spórolásból, vagy más okokból, maguk szeretnék megtervezni otthonukat, és ők maguk veszik kezükbe az irányítást. Mint ahogyan mindennek, ennek is megvannak az előnyei és a hátrányai.

Fontos tisztában lenned azzal, hogy ha egyedül vágsz bele egy ház építésébe, olyan szerteágazó és hatalmas feladatot vállalsz, ami egész embert kíván. Bár nagyobb lehet a szabadságod, és közvetlenül nyomon követheted a munkát, érdemes átgondolnod, hogy bírni fogod-e a megfeszített tempót hónapokon keresztül. Azt is látnod kell, hogy sokkal tovább fog tartani az építkezés, ha mindent te magad akarsz elintézni. Csak az építési anyaggal rengeteg tennivaló van: helyesen felmérni a mennyiségét, tárolni, őriztetni, a felhasználás után a raklapokat visszavinni, az építési törmeléket az erre kijelölt helyre elszállítani.

Miben segíthetünk mi generálkivitelezőként?

 • minden munkafolyamathoz biztosítjuk a megfelelő szakembereket
 • beszerezzük a szükséges építőanyagokat, és gondoskodunk a folyamatos ellátásról
 • összefogjuk a munkafolyamatokat
 • ha földrajzilag túlságosan távol vagy az építkezéstől, felügyeljük helyetted a munkát
 • ha nem értesz a házépítéshez és nem vennéd észre az esetleges hibákat, fordulj hozzánk és mi szívesen segítünk

Generálkivitelező csapatunk legfontosabb feladatai:

 • elkészítjük, véleményezzük a terveket, utánajárunk az engedélyeknek
 • beszerezzük az építőanyagot, és biztosítjuk annak folyamatos ellátását
 • megszervezzük az egyes munkafolyamatokat
 • betartjuk és betartatjuk a minőségi követelményeket
 • maximálisan figyelünk a biztonsági előírásokra
 • mindenről tájékoztatjuk a megrendelőt és a szakkivitelezőket
 • minden építési fázist felügyelünk és koordinálunk
 • az épületet költözhető, kulcsrakész állapotban adjuk át

Természetesen ha generálkivitelezővel dolgozol, még nem jelenti azt, hogy egy kényelmes fotelben kivárhatod, míg elkészül a házad. Érdemes folyamatosan szemmel tartanod a munkafolyamatokat. Ha bármi hibát észlelsz, a számlák és a vállalt jótállás alapján kérheted a hibák javítását.

A mai piaci viszonyok között anyagilag sokkal rosszabbul is járhatsz, ha az egyes vállalkozókat nem ellenőrzi senki és azok nem kielégítően végzik a munkájukat. Súlyosabb többletköltségekkel számolhatsz, ha nem a megfelelő szakemberre bízol egy-egy munkafolyamatot és vissza kell bontani a burkolatot. Ezért fontos egy profi, megbízható csapat. Hívj minket és mi mindenről gondoskodunk!

A legjobb megoldás

Senki nem szeretne olyan otthont, házat, ahol nem érezheti magát biztonságban családjával.
Bár minden tervet elsősorban a pénztárcánk határoz meg, érdemes más szempontokat is figyelembe venni.

Ha te képes vagy embereket irányítani, mindenre kiterjeszteni figyelmedet és értesz az építőanyagokhoz, ne habozz és vágj bele a házépítésbe! Azzal viszont számolnod kell, hogy egy főállást vállalsz, mely hónapokig fog tartani és nem lesz stresszmentes.

Manapság igazán súlyos probléma a szakemberhiány az építőiparban. Ha nem ismersz megbízható vállalkozókat, ne kockáztass! Csapatunk minden építési szakaszhoz biztosítja a legjobb mesterembert és vállalja otthonod megépítését. Hívj minket, kérd ajánlatunkat!